Sopronkövesd - A zöldszívű falu

Sopronkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal
9483 Sopronkövesd, Kossuth Lajos utca 77.
Tel: 06 99/536-000 I Fax: 06 99/536-001
E-mail: jegyzo@sopronkovesd.t-online.hu

Családi Napközi

Elérhetőségünk:
9483 Sopronkövesd, Iskola utca 1.
Telefonszám: 06 30 677 36 61
E-mail cím: szitakotonapkozi@gmail.com, tunderkenapkozi@gmail.com
Nyitva tartás: 700-1630Vezető és gondozónők: Kottrik Gabriella, Kissné Fekete Andrea

Két családi napközink, a Sopronkövesdi Szitakötő és Tündérkert Családi napközi 2015 szeptemberében nyitotta meg kapuit.  Már 20 hónapos kortól várjuk a kisgyermekeket, akik 3 éves korukig járhatnak hozzánk. a nagy érdeklődésre való tekintettel a következőképpen biztosítjuk a felvételt: Amennyiben a várólistára felvehető korú (20 hónapos) gyermek jelentkezik, a 2 és fél évet betöltött gyermekek családi napközis helyüket nekik átadják, mert a betöltött 2,5 éves gyermekek számára a Sopronkövesdi Nefelejcs Óvoda azonnal helyet biztosít. A Családi Napközibe felvett gyermekek legalább három hónapot töltenek nálunk, a beszoktatás sikeressége és az ott eltöltött idő minősége végett.


Két csoportban, összesen 10 főt tudunk fogadni, tehát a légkör nagyon családias. Csoportonként egy gondozónő 5 kisgyermekkel foglalkozik.

Napközink rendelkezik egy nagy előtérrel, ami barátságos öltözőszekrényekkel van felszerelve. Tágas csoportszobáinkat a kisgyermekek méreteihez, szükségleteihez igazítottunk, és rendeztünk be. Mindkét csoportszoba rendelkezik vizesblokkal, van egy közös fürdőnk, amelyben kisméretű wc, és zuhanyzó is található.Saját udvarunk van, óriási homokozóval, két hintával, mászókával kombinált csúszdával felszerelve, valamint hatalmas terünk van még a szaladgáláshoz, motorozáshoz is. A családi napközi szolgáltatásait igénybevevők részére, napi háromszori étkezést biztosítunk, a Nefelejcs óvoda konyhájáról.A családi napközi térítési díja 419 Ft/nap de van lehetőség ingyenes étkezés igénylésre is.
Napirendünk rugalmasan igazodik a kisgyermekek igényeihez, szükségleteihez, de arra is törekszünk, hogy a rendszerességgel biztonságot, kiszámíthatóságot teremtsünk a számukra. Az alváshoz, mese után halk zenével biztosítunk nyugodt körülményeket.
 
Sokat játszunk - mert az segít a világ megismerésében
Sokat mesélünk - mert az fejleszti a szókincset és a fantáziát
Sokat mozgunk - mert ez a kisgyermek lételeme
Sokat levegőzünk - mert ettől egészségesebbek leszünk
Sokat beszélgetünk - mert ezáltal megismerjük egymást.
 
A napközi működtetésével, segíteni szeretnénk a gyermekek szüleit, hogy vissza tudjanak menni a munka világába, ezáltal jobb megélhetést, anyagi biztonságot teremtve családjuk számára.

 

Videók Sopronkövesdről

     
www.napnyugat.hu