Széchenyi 2020
Sopronkövesd - A zöldszívű falu

Sopronkövesd községi Önkormányzat
9483 Sopronkövesd, Kossuth Lajos utca 77.
Tel: 06 99/536-000
E-mail: jegyzo@sopronkovesd.t-online.hu

Sopronkövesdi Zöld Szív Bölcsőde

 

Letöltés:


 KÉRELEM/ADATLAP BÖLCSŐDEI FELVÉTELHEZ (pdf)

Elérhetőségünk:
9483 Sopronkövesd, Iskola utca 1.
Telefonszám: 06 30 677 3661
Email cím: zoldszivbolcsi@gmail.com
Nyitva tartás: 6:30 - 16:30
Intézményvezető: Szűcsné Keresztény Éva
Intézményvezető helyettes: Hajasné Guczogi HelgaBölcsődénk 2022. október elsején nyitotta meg kapuit. A gyermekeket a Méhecske és a Pillangó csoportban fogadjuk, már 20 hetes kortól egészen 3 éves korig. A két csoportban 12-12 kisgyermeket tudunk ellátni. Csoportonként két kisgyermeknevelő és egy dajka foglalkozik a gyermekekkel.A nagy érdeklődésre való tekintettel, kérjük a kedves szülőket, amennyiben szeretnék gyermeküket Hozzánk beíratni, mindenképp a tervezett beszoktatás előtt legalább fél évvel ezt jelezzék felénk!

A felvétel úgy történik, hogy a szülők írásban jelzik az intézmény felé kérelmüket a kezdési szándék megadásával. Évente két alkalommal (januárban és szeptemberben) tudunk gyermekeket felvenni a szabad helyek függvényében. Amennyiben a felvétel a szülők által tervezett kezdési időpontban nem sikerül, a gyermek várólistára kerül. Üresedés esetén a várólistán következő gyermek nyer felvételt.
 

A bölcsőde ellátási területe Sopronkövesd, Ebergőc, Röjtökmuzsaj, Pinnye és Nagycenk. Így a környékbeli településekről is szeretettel várjuk a gyermekeket.

Az intézmény rendelkezik egy nagy átadóval, ahol mindkét csoportnak a jellel ellátott szekrényei találhatók, egy pelenkázó is helyet kapott a picik könnyebb öltöztetése érdekében. A csoportszobák nyílnak az átadóból, amelyek nagyok, tágasak és a sok ablaknak köszönhetően, világosak. Mindkét csoportszobához külön fürdő helyiség tartozik az ápoláshoz szükséges eszközökkel felszerelve. A tálaló konyhán történik a kész ételek előkészítése és a tálalás. Az étkezést a Nefelejcs Óvoda konyhája biztosítja.Fontos szerepet tölt be a délelőttökön a friss levegőn eltöltött idő. Nagy játszóudvarunk van, ahol biztonságosan tud mindenki motorozni, labdázni, csúszdázni és homokozni.
 

Napirendünk igazodik a kisgyermekek igényeihez, ezzel biztosítva számukra a kiszámíthatóságot.
Bölcsődénk igyekszik a legnagyobb mértékben támogatni a családokat, hogy a szülők is bátran visszatérhessenek a munka világába, ezáltal olyan körülményeket tudjanak megteremteni, amelyben egy boldog gyermekkor biztosított.

 

Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése

Aktív-, és Ökoturisztikai fejlesztés Sopronkövesden a fenntartható turizmusfejlesztésért

Videók Sopronkövesdről

         
www.napnyugat.hu