Széchenyi 2020
Sopronkövesd - A zöldszívű falu

Sopronkövesd községi Önkormányzat
9483 Sopronkövesd, Kossuth Lajos utca 77.
Tel: 06 99/536-000
E-mail: jegyzo@sopronkovesd.t-online.hu

Sopronkövesdi Nefelejcs Óvoda - Beiratkozás 2016/2017

Kedves Szülők!

A 2016/2017. nevelési évre az alábbi időpontokban lehet beíratni a gyermekeket az óvodába:
2016. május 9. hétfő 8.00 - 15.30
2016. május 10. kedd: 8.00 - 16.30

A beíratás helye: Sopronkövesdi Nefelejcs Óvoda - 9483 Sopronkövesd, Iskola u.7.

Amennyiben a kedves szülők a délelőtti időpontot választják a beiratkozásra, úgy lehetőség van arra, hogy gyermekükkel együtt elidőzzenek a gyermekcsoportban, játszhatnak, megismerhetik mindennapi életünket.

Kérjük hozza magával a következőket:
- a gyermek születési anyakönyvi kivonata
- a gyermek személyi azonosítója, lakcímkártyája
- a gyermek TAJ kártyája
- a szülő személyi igazolványa, lakcímkártyája
 
Nagy szeretettel várjuk kisgyermekével Óvodánkban!

Néhány fontos tudnivaló a beiratkozással kapcsolatban:

1./ A három éves kortól kötelező óvodai nevelés.
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 2015. szeptember 1-jétől hatályba lépő rendelkezése szerint a gyermeknek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie.

2./ A hatályos jogszabályok szerint az óvoda felveheti azt a körzetében lakó gyermeket is (2,5 éves kisgyermeket) aki a harmadik életévét a felvételtől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen lakóhellyel, annak hiányában tartózkodási hellyel rendelkező három éves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető.
3./ Felvételt abba az óvodába lehet kérni, amelynek körzetében a gyermek lakik, illetőleg szülője dolgozik.

4./Az óvoda köteles felvenni, átvenni azt a gyermeket, aki életvitelszerűen az óvoda körzetében lakik, (a továbbiakban: kötelező felvételt biztosító óvoda).
Életvitelszerű ott lakásnak minősül, ha a gyermek a kötelező felvételt biztosító óvoda körzetében található ingatlant otthonául használja és az ilyen ingatlan a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásában a gyermek lakóhelyeként, vagy tartózkodási helyeként az óvodai beiratkozás első határnapját megelőző három hónapnál régebb óta szerepel. Amennyiben ez nem teljesül, vagy azok ellenére bármely körülmény alapján arra lehet következtetni, hogy a gyermek a nyilvántartásban szereplő lakhelyén, vagy tartózkodási helyén nem életvitelszerűen lakik, úgy az óvodavezető jogosult felszólítani az óvodába jelentkező gyermek szülőjét, hogy az életvitelszerű körzetben lakás tényét akként igazolja, hogy a felszólítás kézhezvételétől számított 15 napon belül bemutatja a területileg illetékes védőnőtől származó, a védőnői ellátás igénybevételét igazoló nyilatkozatot.

6./ A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 247. § a) pontja alapján az a szülő, vagy törvényes képviselő, aki a szülői felügyelete, vagy gyámsága alatt álló gyermeket kellő időben az óvodában nem íratja be, szabálysértést követ el.

7./ A napi négy órában óvodai nevelésre kötelezett gyermek szülője, amennyiben gyermeke az óvodakötelezettségét külföldön teljesíti, köteles 2015. június 2-ig írásban értesíteni a gyermek lakóhelye, annak hiányában tartózkodási helye szerint illetékes jegyzőt.
9./ Az óvodai beiratkozáshoz szükséges iratok:
•    a gyermek lakcímet igazoló hatósági igazolványa (lakcímkártya),
•    a gyermek nevére kiállított személyi azonosító, ennek hiányában a születési anyakönyvi kivonat,
•    gyermek TAJ száma,
•    a szülők személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványa (amennyiben a gyermeket valamelyik szülőnél helyezték el, a szülői felügyeletet gyakorló szülő) vagy más törvényes képviselő személyazonosító igazolványa, más törvényes képviselő esetén a gyámhivatal gyámrendelő határozata,

10./ Az óvodai felvételről hozott döntés határnapja 2015. május 20. A döntésről szóló határozatot a beiratkozáskor megadott címre postázza az intézmény.
A szülő a döntés kézhezvételétől számított 15 napon belül jogorvoslati kérelemmel fordulhat Sopronkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjéhez. A kérelmet írásban, az óvoda vezetőjénél kell benyújtani. A jegyző a másodfokú eljárás során a kérelmet elutasíthatja, a döntést megváltoztathatja, vagy megsemmisítheti, és a nevelési intézményt új döntés meghozatalára utasíthatja.

Sopronkövesd, 2016.03.25.
 
                                                                                                              Fülöpné Hidegh Csilla
                                                                                                                     óvodavezető

Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése

Aktív-, és Ökoturisztikai fejlesztés Sopronkövesden a fenntartható turizmusfejlesztésért

Videók Sopronkövesdről

         
www.napnyugat.hu